Så blir du en bättre spelare

Att spela och betta online är ju en vanlig sysselsättning i dessa dagar, och något som sätter krydda på sportintresset. Fler och fler spelbolag hakar på trenden och öppnar upp spel på mängder av marknader via nätet.

Tack vare det nästintill oändliga utrymmet online, och att alla marknader samlas under ett och samma tak, får du som spelare väldigt mycket att välja på (eftersom det kan vara påfrestande att spela på sporter eller ligor som man egentligen inte vet så mycket om).

"Kunskap är makt"
Vill du bli en bättre spelare och öka dina chanser att vinna är det dock bäst att hålla dig till de marknader som du faktiskt kan, eller sätta dig in i nya ligor innan du börjar spela på dem. Som överallt annars gäller devisen ”kunskap är makt” även här.

Poker games De stora spelbolagen erbjuder ofta slotmaskiner, betting, poker och bingo. Föredrar du att spela på slotmaskiner eller bingo har du mindre inflytande över spelet gångs, men kan i de flesta fall räkna med en återbetalning på runt 95 %.

När det gäller poker dock, handlar allt om att lära dig läsa och kalkylera hur bra en hand är, samt beräkna chansen att dina motståndare sitter på en bättre kombination. Poker är ett strategispel, där de bästa spelarna lärt känna alla typer av händer och vet hur man ska spela dem i olika kontexter. Ibland kan man såklart chansa vilt, men det lär inte ta dig till toppen av turneringarna.

Strategier i poker
Vill du bli en bättre pokerspelare ska du spela mot bättre spelare och lära dig strategier för de olika momenten i spelet. Efter ett par rundor ökar insatserna och det blir mer kostsamt att spela svaga händer. Många spelare sparar sitt pokerface tills antalet spelare har minskat till bara tre eller två, eftersom du då har högre press på dig att vinna händerna.

Det kan vara svårt att veta i vilka situationer en bluff är bra eller dålig, men ofta gäller att du spelar den hela vägen ut. Att spela mot mindre erfarna spelare är i bland svårare eftersom de själva inte har någon utarbetad strategi. Därför kan det vara bättre att lära sig den hårda vägen, av spelare på en nivå högre än dig själv.

TravsportTravsport
När det gäller trav är vi helt unika i Sverige med vårt stora intresse för denna sport. Utomlands har det länge varit mer populärt att spela på galopp eller hästpolo, som är typiskt brittiska sporter, men här hemma var det trav som slog igenom stort för ett par decennier sedan. Idag kan man spela på trav online, men det är inte lika tillgängligt som andra sporter. Har du aldrig spelat på trav är det såklart förvirrande med alla olika spel som erbjuds.

> Tillbaka!