När kommer kryptovalutan till travbranschen?
Trav + kryptovaluta? Det kanske inte är en så konstig kombination eftersom kryptovalutor börjar sprida sig till flera olika marknader. Men vad är en kryptovaluta? Det är både en valuta och en investering.

Man kan använda sig av kryptovalutor för att betala på nätet och vad de alla har gemensamt är att det är en valuta som inte finns kontant och styrs inte heller av någon stat. Tack vare att kryptovalutan är decentraliserad, en valuta som enbart existerar mellan köpare och säljare, så har valutan mindre begränsningar.

Hästsport och kryptovaluta

Frågan om när kryptovalutan kommer till hästsport/trav är inte så tokig som den låter. Idag finns det flera olika kryptovalutor på marknaden och nya dyker ständigt upp. Den senaste siffran pekar på över 3500 olika kryptovalutor och dessa ökar i en rasande takt.

Bitcoin vanligast
Den vanligaste valutan är bitcoin som också har högst värde på marknaden. Därefter finns det andra kryptovalutor som är ämnade för vissa specifika områden. Audiocoins är musikindustrins kryptovaluta. Den togs fram med motiveringen att en “stabil valuta behövs i en instabil industri”. Inom bettingindustrin har flera bettingsidor på nätet börja acceptera bitcoin vid insättning av pengar.

Senaste kryptovalutan inom spel på nätet är CHP, chips, en ny kryptovaluta för pokerspel på nätet . För många pokerspelare på nätet fyller CHP en viktig funktion: alla transaktioner sker direkt (både insättningar och uttag) vilket gör att man slipper vänta på vinsten. Dessutom så är allt pokerspel rättvis eftersom pengarna inte är kopplade till en pokersajt

Travälskare skulle kunna ta fram en kryptovaluta skräddarsydd för trav
Frågan är därför när travindustrin kommer att börja acceptera kryptovalutor? Vare sig det handlar om en specifik kryptovaluta framtagen för trav - eller om vadslagningssidor för trav börjar acceptera bitcoins som betalmetod.

Vem som helst kan införskaffa bitcoins eller andra kryptovalutor. Antingen så köper man helt enkelt en kryptovaluta via en börs på nätet, eller så utvinner man det genom att installera programvara som använder datorns processorkraft. Det hela baseras nämligen på en avancerad matematisk algoritm som datorn behöver lösa och därmed utvinna kryptovalutan.

Vem som helst har också möjligheten att skapa en helt ny kryptovaluta. Därför skulle travbranschen kunna ta fram en kryptovaluta som är skräddarsydd utifrån vad det finns för behov för travbranschen. Det skulle också luckra upp de begränsningarna som annars finns när det kommer till vadslagning inom trav över landgränser. Främst brukar genomslag i branschen drivas av spelarna så ju fler som använder sig av kryptovalutor, desto närmare kommer vi till dagen då trav har sin egen kryptovaluta.

Dessutom så börjar allt fler regeringar runtom i världen att luckra upp de begränsningar som tidigare fanns för kryptovalutor. Ett exempel är framväxten av dogecoin som är en kryptovaluta framtagen för välgörenhet. Tack vare att det är ett decentraliserat nätverk som där dogecoin utvinns och överförs mellan konton så kan olika välgörenhetsorganisationer få finansiering även från länder som annars kan begränsa såna överföringar. Framtiden får utvisa hur det kommer att se ut för travbranschen framöver.

> Tillbaka!